×

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бијељина Драган Кнежевић позвао је градску администрацију Бијељине да приликом расподјеле државног пољопривредног земљишта имају поштен однос према свим пољопривредницима на подручју Семберије.

"На предстојећој Градској скупштини, заказаној за 27. март, планирано је да се на дневном реду нађе и Одлука о расписивању огласа за давање у закуп државног пољопривредног земљишта на подручју општине", рекао је Кнежевић.

Он је у саопштењу навео да је веома важно да избор и додјела земље буду спроведени на поштен начин, у складу са законом.

"Међу пољопривредницима постоји бојазан да су парцеле унапријед подијељене", каже Кнежевић.

Он је истакао да површина земље која се даје у закуп није занемарива и да нема мјеста ситним личним и политичким интересима.

"Укупна површина земљишта која се даје у закуп износи 233 хектара у Амајлијама, Поповима, Међашима, Велином Селу, Бродцу, Црњелову, Сувом Пољу, Глоговцу, Којчиновцу, Обарској, Хасама, Остојићеву и Јањи. Од тога, 165 хектара је обрађено земљиште, а 65 хектара запуштено пољопривредно земљиште за чији закуп важе олакшицe", нагласио је Кнежевић.

Он је додао да се земљиште даје у закуп на период од 10 година и да због тога влада велика заинтересованост пољопривредника.

(Срна)

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА