×

Одборник СНСДа у Скупштини града Бијељина, Драган Кнежевић истакао је данас да у овом граду постоји много нагомиланих проблема због којих грађани трпе, а да је изградња канализације само један од њих, јер Градска управа немарно приступа свим пословима.

"Прије годину дана су започети радови у Улици српске војске, а урађено је тек 300 метара асфалта. Несхватљиви су поступци да се пројекат припрема и почне реализација, а да средства за њу нису у потуности обезбијеђена", рекао је Кнежевић на конференцији за новинаре.

Он је појаснио да је у овом случају дошло до завршетка подземних радова, а да се потом мора чекати обезбјеђивање средстава да би улица у којој је градска болница била асфалтирана.

Кнежевић напомиње да је недопустиво да Градска управа стално покушава да замијени тезе и окриви другог за, како истиче, сопствене промашаје.

"Прије неколико дана имали смо оптужбу на рачун Пољопривредног добра `Семберија` у вези са непријатним мирисима у центру рада, али се врло брзо испоставило, постоји и демант директора овог добра, да то није тачно. Комунална полиција је излазила на терен и није са прецизношћу могла да потврди да је `Семберија` кривац", навео је Кнежевић.

Он каже да је стварни кривац Градска управа и градња канализације.

"Морали су да отварају шахтове септичких јама приликом њиховог прикључивања и искључивања са мреже. То није никакав проблем, ако је то саставни дио цијелог процеса, али овдје почиње да се јавља нови феномен окривљивања других за оно што су сами погријешили", рекао је Кнежевић.

Он је подсјетио и да су кланичари својевремено оптуживани за проблем непријатних мириса на регионалној депонији "Еко-депа".

"То није истина, јер је одвожење животињског отпада на еко-депонију престало, а остали су нам непријатни мириси. То је опет оно за шта желе окривити другог, замијенити тезе и по сваку цијену избјећи одговорност", рекао је Кнежевић.

Он је напоменуо да СНСД као дио градске опозиције жели да се утврде и казне одговорних за све ове проблеме, јер, ако се то не буде чинило, град може доћи у опасност да ће све оно што буде рађено у будућности бити предузимано на неодговоран начин.

"Велики проблем постоји на `Еко-депу` и када је ријеч о квалитету проћедних вода, а о чему се ћути. Оне су у веома лошем стању, лошег квалитета и велики је број бактерија које су се намножиле. Стога, требало би да се уради секундарни степен пречишћавања процједних вода", рекао је Кнежевић и додао да због лошег финансијског стања у "Еко-депу" секундарни степен пречишћавања није ни урађен.

Према његовим ријечима, усљед презадужености и оптерећености кредитима, предузеће није у могућности да то уради, али због тога постоји реална опасност да ће микроорганизми моћи да се нађу и у води за пиће и ваздуху.

На конференцији за новинаре која је одржана у Улуци српске војске, у којој се гради канализација, мјештанин Мирослав Босиљчић каже да становништво ове и споредних улица више нема стрпљења, посебно што очекују да радови на канализацији у овом дијелу града буду коначно завршени, као и саобраћајница и тротоари.

"Радови су овђе почели прије годину дана, улица је раскопана. С обзиром на то да су зимски мјесеци били погодни за радове, уз праву организацију посла давно је све могло бити завршено", рекао је Босиљчић.

Владо Радуловић, мјештанин насеља Богдановића плац, у којем се, такође, гради канализација, истиче да мјештани нису упознати о динамици радова, додавши да је најгоре од свега то што, како каже, располажу информацијом да је у дијелу Улице Баје Станишића заборављена да се уради кишна канализација, па ће то морати накнадно.

"То је још поразније јер ће то поново довести до обустављања саобраћаја у тој улици, а да не спомињемо да ће створити још већи проблем код садашњих радова", рекао је Радуловић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА