×

Градски одбор СНСДа Бијељина позвао је данас локалну власт и Савјет министара да ураде свој дио посла на заштити домаће пољопривредне производње, као што Влада Републике Српске континуирано ради.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Војин Митровић оспорио је нападе градоначелника Бијељине Миће Мићића на једино пољопривредно добро у већинском власништву Републике Српске "Семберија", које упошљава 150 радника и обезбјеђује егзистенцију за њихове породице.

"Градоначелник каже да земљиште у концесији ПД `Семберија` треба узети и подијелити разним удружењима, што је неправедно и без основа, а не говори о томе ко незаконито користи више од 1.200 хектара пољопривредног земљишта које је Бијељина добила од земљорадничких задруга", рекао је Митровић на конференцији за медије.

Он је истакао да ово пољопривредно добро након дјелимичне приватизације ради на опоравку и развоју и да треба и заслужује подршку јер може да буде једна од окосница развоја пољопривреде у Републици Српској.

Као предсједник Одбора за пољопривреду у Народној скупштини, Митровић је говорио о великим и континуираним улагањима Владе Српске у развој пољопривреде и заштиту домаће производње, а помоћник министра за пољопривреду Зоран Малетић позвао је да исти напор уложи и локална власт у Бијељини, као и ресорно министарство у Савјету министара.

Он је рекао да Влада Српске за четири године из Савјета министара није добила ни одговор на низ иницијатива да се заштити домаћа пољопривредна производња на начин како то раде и земље у окружењу.

"У сваком споразуму постоји могућност да се на одређено вријеме увоз заустави, не забрани, уколико се установе тржишни вишкови на домаћем тржишту, а нико то до сада није урадио, него се умјесто тога напада Влада Српске", додао је Малетић.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске је буџет за пољопривреду подигла са 20 милиона КМ 2005. године на 71 милион КМ у овој години, уз увођење бројних мјера подстицаја који се редовно исплаћују.

 

 

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА