×

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић најавио је данас да ће у наредних мјесец дана ова странка, са својом омладином, потпуно изградити спортски терен на локацији ново насеље у Лединцима, који већ дуго обећава градска власт.


"Недопустиво је да дјеца у нашем граду на било који начин буду занемарена и СНСД то неће дозволити. Данас смо започели активности у вези са изградњом спортског терена на Лединцима, што им градска власт дуго обећава, али све остаје `празна прича`", рекао је Ћорић на конференцији за новинаре која је одржана на мјесту изградње спортског терена.

Он је додао да ће на овом терену дјеца имати пристојне услове за спортске активности, напоменувши да је усмјеравање дјеце према спорту од пресудног значаја за њихов даљи развој и да је неопходно подизати свијест о томе.

"Повод за ову активност СНСД-а Бијељине је однос локалне заједнице према дјеци школског и предшколског узраста, јер су услови за њихов здрав развој непримјерени данашњем времену", рекао је Ћорић.

Он је подсјетио да у граду има веома мало спортских објеката који су примјерени и који задовољавају потребе за бављењем спортом.

"Као одборник СНСД-а у Скупштини града апеловао сам да се у буџету града обезбиједе знатно већа средства која бисмо могли користити у ове намјене, али и да на тај начин не раздвајамо дјецу и клубове по политичким опцијама, него да учинимо све да би најуспјешнији и најбољи добијали највише", каже Ћорић.

Он напомиње да је тражио и да се направи правилник који ће бити правичан и који ће дијелити клубове на успјешне и неуспјешне, а не онај којим се додјељују средства политички подобним члановима и клубовима, који ће, упозорава он, само уништити спорт у овом граду и отјерати многе ентузијасте.

"Не желимо да се то деси у нашем граду и настојаћемо свим средствима, а ово је један од начина да укажемо и пошаљемо јасну поруку градским властима да ово што раде није начин да се потпомогне развој спорта", рекао је Ћорић.

ГАЛЕРИЈА
1/8


Према његовим ријечима, градска власт прави катастрофалне грешке јер раздваја дјецу која похађају школе спорта тиме што само некима плаћа накнаде да могу ићи на такмичења.

"Сигуран сам да ће наша акција у вези са овим тереном и његовом изградњом, са младим људима који нас подржавају, уродити плодом, па да онда кренемо са изградњом још неких спортских терена", рекао је Ћорић подсјећајући да је град Бањалука саградио 22 дјечија игралишта, а да ће СНСД настојати да у граду изгради бар 10 спортских терена.

Замјеник предсједника Младих социјалдемокарата Александар Ђурђевић каже да је у претходних неколико година однос градских власти према аматерском и професионалном спорту у граду веома лош и доводи до низа проблема.

"Када је ријеч о професионалном спорту, евидентан је неједнак третман према спортским клубовима, неки су политички подобни, те се издвајају и већа финансијска средства за њих", рекао је Ђурђевић додајући да је иста ситуација када је ријеч о награђивању спртских резлутата клубова.

Према његовим ријечима, све је селективно, а критеријуми не постоје или се непоштују. "Дјеца не треба да трпе и ми ћемо урадити све да им омогућимо што више спортских терена", рекао је Ђурђевић, упозоривши да су клубови у Бијељини препуштени сами себи.

InfoBijeljina

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА