×

Недавну иницијативу Градске управе у Бијељини о оснивању градског позоришта, одборници СНСД-а оцијенили су као још једну предизборну манипулацију.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бијељина Драган Кнежевић изјавио је данас да су иницијативе које долазе из Градске управе у вези са изградњом, односно оснивањем градског позоришта, како је оцијенио, јефтини политички поени и покушај обмањивања јавности пред предстојеће изборе, с циљем добијања повјерења грађана.

"Класичан примјер тога јесте и Центар за културу `Семберија` који је као такав замишљен и на који је умјесто четири милиона КМ, потрошено 10 милиона КМ, а данас имамо тек један осредњи угоститељски објекат који нема посебну сврху у културном смислу", рекао је Кнежевић.
Кнежевић напомиње да је зграда позоришта требало још тада да буде постављена између Народне библиотеке "Филип Вишњић" и Тржног центра "Емпоријум".
"Прије двије године, када смо кратко били у власти, поднесена је иницијатива и донесене све скупштинске одлуке за оснивање позоришта у граду, а наш глумац Иван Петровић тада је добио обавезу да припреми комплетну програмску и кадровску шему и планове за функционисање будућег позоришта", каже Кнежевић.
Предсједник Актива жена СНСД-а Бијељина Тања Бошњаковић изјавила је да се Центар за културу, који би требало да буде прелијепа грађевина, претворио у сеоску кафану или неки сеоски дом за културу.
 
"Овдје би требало да се одржавају представе, одигравају културни догађаји, а знамо да се за било коју представу која дође у овај град увијек тражи карта више. Зато се и поставља питање оправданости постојања овог објекта, који има веома мале просторије, а које би требало, а не могу, да послуже својој сврси", рекла је Бошњаковићева.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА