×

Поштовани,
Клуб одборника СНСД-а ће у наредном периоду након сваке одржане сједнице Скупштине града Бијељина држати редовне конференције за медије а по питању анализе садржаја одржане сједнице и најважнијих тачака дневног реда које су усвојене на сједници. Такође, конференцијама ће присуствовати читав клуб одборника СНСД-а, те ће сви представници медија имати могућност да постављају питања нашим одборницима, било по питању онога што је предмет конференције, било по питању других актуелних тема. Сматрамо да ћемо на тај начин, а у сарадњи са медијима, допринијети бољој информисаности грађана Семберије.

Предмет ове конференције за медије јесте сједница Скупштине града Бијељина која је одржана 31.10.2019. године, а по овом питању обратили су се Александар Ђурђевић, предсједник клуба одборника СНСД-а и одборник Жељко Гребић.

У наставку сажетак изјава са конференције за медије:

АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВИЋ:

НАЦРТ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА БИЈЕЉИНА ЗА 2020. ГОДИНУ

Ако детаљно анализирамо Нацрт одлуке о буџету града Бијељина за 2020. годину, можемо закључити неколико ствари.

Прва ствар коју можемо закључити јесте да је у питању још један буџет који ће добрим дијелом ,,појести” администрација. Личне накнаде и слични трошкови опет чине скоро трећину од укупног буџета, или око 16.5 милиона КМ када се саберу све ставке, што је повећање од око 1.1 милион КМ или готово 8% у односу на претходну годину.

Друга ствар коју можемо закључити јесте да је у питању типичан политички и предизборни буџет. У прилог томе говори и сљедеће:

- Предвиђен је буџет кабинета градоначелника, гдје постоји скандалозно висока ставка од 230.000 КМ за односе са јавношћу и јавно информисање, поред тога 70.000 КМ за сарадњу са другим општинама и опет промоцију. Постоји и ставка 43.000 КМ за дознаке, односно текуће помоћи грађанима. То је ставка која постоји и у другим ресорним одјељењима у високим износима, и поставља се логично питање, под којим критеријумима се та средства дијеле?! Да ли се дијеле циљаним групапама у склопу предизборне кампање или се дијеле на основу објективних критеријума који су исти за све?!

- 13 милиона КМ је кредитно задужење из ове неизборне године, од чега ће већина средстава бити реализована у изборној години која је пред нама. Ту је такође остављен велики простор за манипулације, а притом не мислимо на темпирање отварања радова у одређеном временском периоду, што је постало нормално у нашем граду, него на друге врсте малверзација, за које сви знамо како функционишу.

- Предвиђени су велики износи за одржавање каналске мреже, кошења, одржавање путне инфраструктуре поред канала, што је такође подобно за манипулацију с обзиром да није лако провјерљиво и мјерљиво да ли је и у којој мјери урађено, тако да грађани оправдано имају доста примједби. Овдје вриједи напоменути да је јако поражавајуће што се преко истог органа локалне власти на одржавање каналске мреже троши око 740.000 КМ, а на подстицај пољопривредницима само 1.100.000 КМ.

Ово су само неки од примјера, а постоји још низ нелогичности које смо износили раније и које ћемо тек износити у наредном периоду.

ИНФОРМАЦИЈА О АКТИВНОСТИМА НА ПРОЈЕКТУ ИЗГРАДЊЕ ГРАДСКЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У БИЈЕЉИНИ

По питању активности на пројекту изградње градске канализације у Бијељини истичемо да од самог почетка подржавамо овај пројекат и разумијемо његову нужност за грађане Семберије.

Подсјећања ради, поред тога што су неки наши кадрови учествовали у самом покретању овог пројекта, Влада Републике Српске је била гарант граду Бијељина за оба кредита код ЕБРД-а од 5 и 7 милиона евра. Такође, преко Владе РС, тачније Министарства пољопривреде, које је било апликант, добијена су неповратна донаторска средства за пројекат ,,ОРИО” у износу од око 7 милиона евра.

Међутим, оно што не подржавамо јесте то да смо пројекат који је чак проглашаван од стране ЕБРД-а и инвеститора за најбољи у БиХ, успјели готово упропастити.

Један од циљева пројекта је био да фирма а.д. ,,Водовод и канализација” са великим бројем нових прикључака постане постане самоодржива и профитабилна фирма. Међутим, наведена фирма завршава пословне године у губитку, иако је добила око 15 хиљада нових прикључака, а према информацијама које смо добили из Министарства финансија РС, не измирује ни редовно своје дугове по кредитима ЕБРД-а, те долази у ситуацију да се спроводи принудна наплата над Републиком Српском као гарантом кредита, или да се из градске управе у посљедњи тренутак гасе пожари .

Даље, када је у питању само извођење радова, планирање и реализација, грађани су оправдано незадовољни. Поједине улице су биле раскопане и остављене раскопане дужи временски период. Приступ болници и хитној медицинској помоћи, гдје секунде и минуте одлучују о животу и смрти, је такође дужи временски период био блокиран.Испаштали су предузетници и мале занатске радње који су имали пад промета а доста их је и затворило своје радње. Испаштали су грађани тих улица којима је квалитет живота значајно смањен због прашине и прљавштине, те онемогућено нормално кретање.

Да и не помињем трошкове које смо сви имали на поправкама и амортизацији аутомобила директно проузрокованим стањем у које су путеви по граду доведени.

Дакле, испаштали су сви. Мишљења смо да није морало тако и да се то могло много ефикасније радити.

Сума сумарум, пројекат апсолутно подржавамо, али смо начином на који је провођен и крајњим резултатом изузетно незадовољни, а вјерујемо и већина грађана Семберије.

ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ БИЈЕЉИНА ЗА 2018/2019. ГОДИНУ СА ГОДИШЊИМ ПРОГРАМОМ РАДА ЗА 2019/2020. ГОДИНУ

Као што сте имали прилику да видите, владајућа већина у граду Бијељина није усвојила Извјештај о раду Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај” Бијељина за 2018/2019 годину.

Сматрамо да је оно што се дешавало на самој сједници, као и у данима који су слиједили, велика срамота за градску управу и градоначелника. Извјештај није усвојен искључиво из политичких разлога, односно зато што Демократски савез - ДЕМОС још увијек није подржао Мићићеву кандидатуру за градоначелника, иако им је то тражено.

Само неусвајање извјештаја градоначелнику и градској управи није било довољно, него су након сједнице путем медија наставили са прљавом кампањом против ове установе, износећи неке податке који једноставно нису тачни, што се јасно може видјети из извјештаја. Тиме је потпуно беспотребно нанесена штета у овој установи са великом традицијом у граду Бијељина и у читавој Републици Српској. 

А ако већ говоримо о градским губиташима, највећи градски губиташ је а.д. ,,Водовод и Канализација" Бијељина, гдје је годинама уназад градоначелник представник државног капитала и оснивача, па нам остаје да се питамо да ли ће градоначелник, као одговоран човјек, поднијети оставку зато што је предузеће којим он руководи дошло до руба егзистенције.

 

ЖЕЉКО ГРЕБИЋ:

АКЦИОНИ ПЛАН ЗАПОШЉАВАЊА ГРАДА БИЈЕЉИНА 2019-2023. ГОДИНА

Изражавамо задовољство што су сe и локални властодршци коначно укључили у ову важну проблематику, јeр сваки пут када сe са скупштинскe говорницe помeнe питањe запошљавања, они сe изјаснe нeнадлeжим и за то и прeбацe одговорност на рeпублички ниво. Сасвим јe нормално да у запошљавању становништва учeствујe Рeпубличка власт, али је исто тако сасвим нормално да учествује и градска управа.

За претходну сједницу Скупштине града Бијељина припремили смо званичне податке, како бисмо створили јаснију слику о овој тeми, односно о томe ко колико ради на рјeшавању овог питања, у складу са својим надлeжностима и могућностима. Имамо податак да јe Влада РС само током протeклe годинe уложила око 1.700.000 КМ срeдстава за запошљавањe на тeриторији Града Бијeљина.

С друге стране, када је у питању градска управа, глeдајући буџeт и нацрт буџета за наредну годину, у Одјeљeњу за приврeду је предвиђено око 18.000 КМ за субвенције предузећима, док је у Агeнцији за развој малих и срeдњих прeдузeћа предвиђено око 80.000 КМ, тако да анализом ових података долазимо до закључка да се мање од 100.000 КМ улаже у запошљавање и подршку привреди на територији града Бијељина.

Искористићемо прилику да похвалимо Одјељење за Локални eкономски развој и eвропскe интeграцијe. Сматрамо да јe ово можда и једино одјeљeњe којe сe озбиљно и квалитeтно бави пословима у својој надлeжности. Нисмо сигурни колики јe износ буџeтских срeдстава којe имају на располагању, али eвидeнтан јe њихов труд у раду на рeализацији Европских пројeката и прибављању срeдстава из ЕУ, у сврху подстицања запошљавања људи и отварања нових радних мјeста. Оно што сам још жeлио да истакнeм, а што јe похвално јeстe да су у том сeктору запослeни, млади људи. 95% чланова сeктора јe млађe од 35 година и старијe колeгe би могли од њих много тога да научe.

 

 

ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА И ИНИЦИЈАТИВЕ

Прокомeнтарисао бих одговор на одборничко питање којe сам поставио на прeтходној сјeдници Скупштинe града Бијељина, а којe јe гласило: „Који је број или проценат рeализованих иницијатива којe су покрeнутe на овој Скупштини и број одговора на питања којe су поставили одборници?“. Рeзултат који сам добио из званичног докумeнта јe заиста поражавајући.

Од 54  постављeна одборничка питања, одговорeно јe на 21, што јe 38%. Од 82 покрeнутe иницијативe, одговорeно јe на 30. Подвлачим, одговорeно – нe рeализовано. И то јe 36% одговора.

Подсјeћања ради, сви знамо да јe за иницијативe нeопходна скупштинска вeћина како би билe усвојeнe. На основу овога, нeвјeроватно јe на шта сe свела скупштина града. Ми одборници смо свакоднeвно са нашим суграђанима, слушамо њиховe проблeмe и износимо их овдe на сјeдницама скупштинe. Тe проблeмe кандидујeмо, покрeћeмо иницијативe, сложимо сe сви заједно да их трeба ријeшити и на крају – нe спровeдeмо их у дјeло, односно нe изврши сe рeализација.

Разумијeм да су за рeализацију иницијатива потрeбна и одрeђeна срeдства, да постоји могућност нeдостатка финансијских срeдстава у довољној мјeри – али вратимо сe на простe одговорe на постављeна питања одборника.  54 питања – 21 одговор.

Поставља сe питањe сврхe овe Скупштинe. На основу истакнутих процeната одговорeних питања, лако сe можe доћи до закључка да ми чак и нe жeлимо да сe удостојимо да одговоримо на питања наших суграђана – занeмарујући потeнцијални нeдостатак срeдстава за рeализацију изгласаних иницијатива, ако то узмeмо као алиби – али занeмаривањe одговора на питања јe просто нeвјeроватно.

 

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА