×

Градски одбори Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ и Социјалистичке партије /СП/ у Бијељини потписали су данас споразум о заједничком коалиционом дјеловању до и након локалних избора у граду.

"Споразум се односи на заједничко дјеловање у Скупштини града Бијељина до локалних избора и подршку заједничком кандидату за градоначелника на предстојећим локалним изборима", рекао је новинарима предсједник Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић.

Према његовим ријечима, није било ријечи о конкретном кандидату за градоначелника Бијељине јер је до кандидатура и избора још доста времена.

"То питање ћемо рјешавати када закључимо споразуме са другим политичким субјектима, а интенција нам је да наредних десетак дана склопимо споразуме истог карактера са свим политичким субјектима из наше колације са републичког нивоа власти", најавио је Ћорић.

Он каже да ће након тога ићи у преговоре и са другим политичким субјектима који сада нису у коалицији са СНСД на републичком нивоу власти, а када се дефинише ко је све коалиција услиједиће разговори о потенцијалном имену кандидата за градоначелника Бијељине.

"Од колега из СП-а смо чули да они сматрају како и СНСД данас има капацитет да може са својим кандидатом за градоначелника побиједити у Бијељини на локалним изборима", додао је Ћорић.

Одговарајући на питање о могућим договорима лидера СНСД-а Милорада Додика са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, Ћорић је навео да се о томе јесте разговарало на састанцима претходне седмице са Извршним комитетом Главног одбора СНСД-а у Бањалуци, након тога и током посјета Бијељини повјереника за ову градску организацију странке Радована Вишковића, као и Зорана Тегелтије.

Он није изнио детаље те потенцијалне сарадње, него је поновио да ће Градски одбор СНСД Бијељина прво окупити своје коалиционе партнере, а касније водити даље разговоре и са Мићићем из СДС-а, као и другим политичким субјектима у Бијељини.

"Не искључујемо могућност да ће СНСД имати свог кандидата за градоначелника Бијељине", закључио је Ћорић.

Предсједник Градског одбора СП Недељко Јовић рекао је да данашњи коалициони споразум није ништа ново, него је печат на све оно што су СНСД и СП претходних година заједно радили на локалном и републичком нивоу.

Он је истакао да је ова коалиција на републичком нивоу учинила много за развој Републике Српске и да је штета што до сада нису имали прилику да и Бијељину учине бољим градом са мање проблема.

"Наша жеља је да кандидат за градоначелника Бијељине буде из СНСД", рекао је Јовић и навео да ће послије избора СП и СНСД радити заједно, са локалног и републичког нивоа, на побољшању и унапређењу живота грађана Бијељине, што прије.

Према његовим ријечима, циљ СП и СНСД у Бијељини није освајање позиција у градској власти, него да се здравом политиком и постављањем стручних људи ствара амбијент за рјешавање нагомиланих проблема, убрзан развој и бољи стандард грађана.

Одговарајући на питања новинара, Јовић је рекао да превирања у СП на републичком нису утицала на Градски одбор у Бијељини који је остао јединствен.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА