×

Предстојећи локални избори ће потврдити вољу грађана да Бијељина иде напријед и стварањем стабилног политичког амбијента, привући ћемо домаће и стране инвеститоре да улажу у Семберију, изјавио је Недељко Ћорић носилац одборничке листе СНСД за СГ Бијељина. Он је најавио и могућност реализације неколико капиталних пројеката.

- „Доњи ток Дрине је погодан за изградњу проточних хидроцентрала, али се прво мора дефинисати прецизна граница између Босне и Херцеговине и Србије, што представља једину препреку да се крене у реализацију пројекта. На том подручју би се могле изградити четири хидроцентрале, инсталисане снаге 1200 мегавата“, рекао је Ћорић, истичући да је такав пројекат био у плану и за вријеме бивше Југославије, те да је сада поново актуелизован и да се појављују заинтересовани инвеститори.

Према његовим ријечима, изградња ауто-пута ће убрзати нове инвестиције.

- „Треба реализовати пројекат гасификације, а озбиљно размишљамо и о измјештању Градске топлане на другу локацију, водећи рачуна о заштити здравља људи и еколошким стандардима. Такође, размишљамо и о пројектима за афирмацију љетног туризма, пошто имамо потенцијал двије велике ријеке и ушће Дрине у Саву на подручју Семберије. Посебну пажњу морамо посветити снажнијем развоју аграра и то су нове развојне шансе за наше подручје, истакао је Ћорић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА