×

Привремени предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Владимир Лазић позвао је данас актуелног предсједника Скупштине града да у законском року закаже прву сједницу Скупштине јер је крајњи рок за њено одржавање 15. јануар 2021. године.

Лазић је на конференцији за новинаре рекао да ће на сједници која би требала да буде врло брзо одржана, СНСД имати врло активну улогу и на којој ће бити позната скупштинска већина окупљена око те странке.

"Политичка реалност у Бијељини је да је коалиција, која присуствује и конференцији за новинаре, освојила повјерење 38.092 гласача, односно 68,7 укупних гласова на посљедњим локалним изборима. Kада је у питању коалициони потенцијал, то је чак 74 одсто састава новоизабране Скупштине града", рекао је Лазић.

Он је истакао да је, с обзиром на договор у коалицији да СНСД да предсједника Скупштине града, њихов приједлог да то буде новоизабрани одборник Скупштине Александар Ђурђевић.

"Што се осталих кадровских рјешења тиче, за ресорна ођељења СНСД ће у договору са коалиционим партнерима бити спреман да на првој сједници Скупштине предложи најбоља кадровска рјешења", рекао је Лазић новинарима у Галерији Центра за културу "Семберија".

Лазић је рекао да се, сходно овим чињеницама и политичкој реалности у Бијељини, од градоначелника тражи да то испоштује.

"Тражимо од градоначелника да ово испоштује с циљем одржавања стабилне политичке и сваке друге ситуације у граду", рекао је Лазић и нагласио да СНСД, као најјача политичка странка у локалном парламенту, тражи да градоначелник испоштује оно што је говорио - да ће бити градоначелник свих грађана.

Лазић је истакао да, у складу са тим, СНСД очекује да ће прва сједница локалног парламента бити одржана у законским оквирима и у складу са већинском вољом гласача у Бијељини.

Он је навео да скупштинску већину, осим седам одборника СНСД-а, чини и пет одборника СДС Семберија - Мићо Мићић, четири Демоса, по два СП-а, СДА и Уједињене Српске, те један из Покрета за Бијељину.

"То су 23 одборника од укупно 31 одборника у локалном парламенту", рекао је Лазић, додавши да нови градоначелник има подршку од само осам одборника.

Испред СДС Семберија - Мићо Мићић новинарима се обратио Предраг Јовић, који је рекао да су коалициони партнери окупљени око заједничких принципа, а основни је да на одговарајућим мјестима буду стручни и одговорни људи.

"Ту је и принцип, односно позив за новог градоначелника на сарадњу и окупљање око заједничких идеја у интересу грађана Семберије и Бијељине, те да наставимо заједничке пројекте који су не само преко локалног нивоа, него и са виших нивоа власти", рекао је Јовић и додао да међу десетином принципа, приједлога и тема окупљања јесу и неки привредни, културни, социјални и други.

Он је изразио увјерење да ће, када се нађу пред градоначелником, ови принципи бити прихваћени јер су за развој града и напредак грађана.

Извор: ПАН радио

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА