×

БИЈЕЉИНА, 11. ФЕБРУАРА Предсједник СНСД Милорад Додик поручио је данас у Бијељини након састанкама са представницима странака „Коаалиције договор за Бијељину“ које чине скупштинску већину у овом граду да ова коалиција има снагу и јединство и позвао градоначелника из СДС-а на сарадњу у циљу кохабитације за добробит Бијељине. „Важно је да се сарађује, позивамо на сарадњу и нудимо градоначелнику да се направи кохабитација за добробити града, а нудимо му мјесто замјеника градоначелника и једног начелника, остало коалицији која има 23 од 31 одборника у Скупштини града“, рекао је Додик новинарима након састанака. које је одржао са Градским одбором СНСД Бијељина, делегацијом СДС Семберија и одборницима скупштинске већине.

У скупштинској већини је седам одборника СНСД-а, петодборника СДС Семберија, четири Демоса, по дваодборника из Уједињене Српске, СП и СДА и један изПокрета за Бијељину.

 Додик је поручио да је то пут да се заједно ради за добробит Бијељине и додао да Петровић може и да одбије сарадњу са коалицијом „Договор за Бијељину“ и крене ка БН телевизији и, ако је навео, у руке криминалаца са којима је већ имао додира.  

„Подржавам наш страначки одбор у Бијељини и његовог предсједника, начин на који радимо, јер ми овдје имамо одговорност, наша је одговорност државна према људима и путем Владиних ресурса учинићемо све да Бијељина настави са развојем“, закључио је Додик.  

Он је додао да је у СНСД Бијељина затекао стабилну структуру партије која је реформисана, има по једног министра на  нивоу заједничких институција и Владе Републике Српске, значајан број људи ангажован у структурама власти, локално доминира скупштинском већином, заједно са другим политички партијама у Бијељини и има предсједника Скупштине града.

„То су ствари које дају снагу СНСД. Ми не одустајемо од свог политичког програма стабилности Републике Српске и веома радује што је овако широка коалиција у Бијељини јединствена и јака, у готово немогућим условима перманентних лажи и подметања од стране медијске куће БН“, оцијенио је Додик.

За рад ове медијске куће он је рекао да су упорни у настојању да  спинују и пласирају неистине, без икакве јавне одговорности у јавном простору.

Привремени предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Владимир Лазић рекао је новинарима да су чланови проширеног Извршног комитета странке Додика упознали са активностима у градског организацији и плановима за будући период, у циљу што ефикасније организације странке, наводећи да је СНСД најјача странка у Семберији, што је потврђено на локалним изборима.

„Кључан циљ свих наших активности је искључиво развој и просперитет Бијељине и Републике Српске“, поручио је Лазић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА