×

На данашњој конференцији за штампу одборника СНСД-а у Скупштини града Бијељина, Александар Ђурђевић, предсједник градске Скупштине, је најавио да ће сутра на сједници градског парламента, након усвајања Приједлога буџета, бити предложен низ мјера, попут увођења новчане помоћи за свако рођено дијете, што је требало бити урађено много раније ради подршке пронаталитетној политици. 

Ђурђевић је као одборник СНСД-а на конференцији за новинаре рекао да ће сутра бити предложени разни програми подршке запошљавању и самозапошљавању јер младима треба дати шансу, чиме би се, између осталог, спријечио њихов одлазак.
 
Он је подсјетио да је СНСД предлагао често проактивне мјере значајне за све грађане Бијељине, али су све те мјере у претходном пероду биле одбијане само због чињенице да је СНСД у то вријеме био опозиција.

"На почетку овог мандата ми смо усагласили неке принципе како видимо да би град требао да функционише, те се окупили у коалицију око тих принципа... Данас је фактичко стање да скупштинска већина `Договор за Бијељину` броји 23 одборника и стабилно функционише", рекао је Ђурђевић, који је и бивши шеф Kлуба одборника СНСД-а.
 
Он је навео да се сада може спровести све што је СНСД и раније предлагао, а након сутрашњег усвајања буџета.
 
Ђурђевић је напоменуо да ће амандмани који ће на сутрашњој сједници Скупштине града бити предложени бити амандмани цијеле коалиције, којој захваљује за подршку свим иницијативама које су Kлуб одборника и странка упутили.
 
Одборник СНСД-а у Скупштини града Бијељине Златан Лазаревић рекао је новинарима да ће мјере СНСД-а предложене Kоалицији "Договор за Бијељину" сутра ићи као заједнички амандмани, а прва мјера се односи на Аграрни фонд.
 
"Средства којима ће он располагати биће највећа у 13 година постојања ове институције", рекао је Лазаревић, напоменувши да ће се при изради правилника Аграрног фонда водити рачуна о мањим пољопривредним произвођачима којим треба помоћи да "досегну праг" и да добијају подстицаје од Министарства пољопривреде.
 
Лазаревић је као другу мјеру навео субвенцију родитељима чија ђеца иду у приватне вртиће.
 
Одборник СНСД-а Миленко Гајић рекао је новинарима да је данас засједала скупштинска Kомисија за прописе која је разматрала приједлог одлука који ће се сутра наћи на сједници, а међу њима је приједлог закључка о покретању иницијативе за измјену закона и других прописа.

Гајић, који је и предсједник ове комисије, рекао је да ће скупштинска већина на челу са СНСД-ом разматрати тај приједлог закључка када је ријеч о измјени Закона о локалној самоуправи, Закона о службеницима и намјештеницима локалне самоуправе и Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА