×

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић посјетио је данас Градски одбор СНСД Бијељина и одржао радни састанак са руководством странке  и проширеним саставом извршног комитета.

Након што га је предсједник  ГрО Бијељина Владимир Лазић, упознао са активностима градске организације, Вишковић је констатовао да је добро да је постигнута кохезија  у градској организацији, да градска организација иде у оном правцу у коме је добила  задатке од Главног одбора,  те да,  по његовим сазнањима,“ нема дисонантних тонова у њеном функционисању“.

„Треба да наставите започете активности и да, након консолидације  градске организације одржите унутарстраначке изборе. Желимо да СНСД у Бијељини,  као једном од највећих градова у Републици Српској,  на изборима 2022. године постигне још бољи резултат. Данас сам, као премјер ,био у посјети бијељинској Болници  и морам рећи да је особље Болнице, али и Дома здравља, на добар начин изнијело борбу са овим трећим таласом пандемије, иако локални кризни штаб није био на висини задатка. Ми морамо истицати добре резултате које смо постигли у претходном периоду, а они се, између осталог ,огледају у томе што је пад БДП-а у прошлој години, у којој је привреда била озбиљно поремећена пандемијом, у Републици Српској био свега 2,8%, по чему смо међу најбољим у Европи, да нисмо имали пад запослених, да је покривеност увоза извозом била 87%... Све је то заслуга политке СНСД-а, јер су мјере које смо уводили дале добре резултате“, истакао је Вишковић током састанка.

У дискусији у којој је учествовала већина присутних, истакнуто  је  да  СНСД у протеклих двадасет година, није био власт на локалном нивоу у Бијељини, да су сви проблеми у локалној заједници резултат политике којој је припадао садашњи градоначелник, као  странке и коалиције која  га подржава и да то грађанима треба отворено рећи.

Било је говора и о раду скупштинске већине у Градској скупштини на челу са СНСД-ом, о проблемима у раду локалне управе због нестручност актуелног градоначелника , као и проблемима који муче грађане Бијељине и  поједина јавна предузећа.

Истакнуто је да је наша скупштнска већина покренула  израду пројекта  развоја пољопривреде у Семберији, који је рађен у сарадњи са ресорним мнистарством пољопривреде и пољопривредним факултетима из Источног Сарајева  и Бања Луке.

„Добро је да сте, кроз амандмане на буџет,  повећали средства за пољопрвреду, а ту се укључио и  ИРБ, тако да ћете за ту намјену имати  укупно око 2,5  милиона марака. И ове године ће Влада Републике Српске на планирана средства за пољопривреду, као и прошле године, ићи са додатним средствима из Компензационог  фонда, за капиталне инвестиције у пољопривреди,“ истакао је Радован Вишковић.

На крају је заједнички констатовано, да је потребно  много више афирмисати позитивне ствари које је урадила републичка власт предвођена СНСД.ом.

Бијељина, 16.4.2021.годне

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА