×

Борис Пашалић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства у Влади Републике Српске, се данас током боравка у Бијељини састао између осталог и са Савјетом за пољопривреду и руководством Градског одбора СНСД Бијељина.

Стеван Tрифковић је упознао министра са формирањем новог Савјета за пољопривреду као савјетодавног тијела Градског одбора, а потом и са планираним активностима Аграрног фонда Града Бијељина на подршци пољопривредне производње, чија су средства у овј години, на иницијативу клуба одборника СНСД-а, повећана за триста хиљада марака у односу на претходну годину. У отвореној расправи у којој су учествовали истакнути пољопривредни произвођачи, иначе чланови Савјета, изнијето је низ иницијатива за побољшање положаја пољопривредника. Присутни су похвалили мјере министарства као што су интервентне мјере на помоћи произвођачима који су били угрожени поремећајима на тржишту услед пандемије вируса ковид.

Министар Пашалић, је истакао да министарство располаже информацијама о потребама пољопривредне производње у Семберији, која је најважније пољопривредно подручје у Републици Српској. Такође је истакао да је исплата свих подстицаја и субвенција редовна и да ће се тај тренд наставити и даље. „И ове, као и претходних година, сви захтјеви за капиталне инвестиције и механизацију су одобрени. Овај састанак је показао озбиљност и значај пољопривредне производње у Семберији, веома сам задовољан изнијетим иницијативама и приједлозима, и могу вам обећати да ће сви квалитетни и реални приједлози, који су у корист пољопривредника, бити размотрени и уврштени у план Министарства за идућу годину“, закључио је министар Борис Пашалић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА