×

На препуном градском тргу у Бијељини је градоначелнику Петровићу упућена јасна порука Kоалиције договор за Бијељину и окупљених грађана да је наш град у својеврсној блокади због нерада градоначелника. Од предизборних обећања градоначелника Петровића нисмо видјели ништа и одавде му заједнички поручујемо да не желимо да будемо таоци његовог нерада и несналажења на функцији градоначелника Бијељине и да овако више не иде.

“Није он јуче ступио на дужност, имали смо стрпљења, пружали му руку, чекали. Овако више не иде, јер грађани Бијељине заслужују боље! Нико није бирао градоначелника да прича празне приче… Нама прича да имамо менторе, да имамо суфлере. Ако их и имамо они воле Републику Српску, они воле нашу Бијељину, а видим се како: види се заобилазница, види се нова болница, види се шеталиште поред канала Дашница, започети пројекта наводњавања семберских поља, а видјеће се и аутопут, нове индустриске и пословне зоне, спортска дворана и још једанаест капиталних пројеката у Бијељини. То су наши ментори којих се не стидимо. А шта су урадили твоји ментори градоначелниче? Они желе да униште Републику Српску, па не воле ни нашу Бијељину. Ако ти то не видиш, семберски народ види и зато смо данас овдје, на нашем тргу да ти поручимо: Бијељина мора боље. Бијељина неће да буде талац нерада градоначелника Љубише Петровића и овако више не иде", поручио је са протеста у Бијељини предсједник Градског одбора СНСД-а Владимир Лазић.

"Не треба нама кочничар, него машиновођа", рекао  је Лазић.

Он је рекао да широка и стабилна коалиција 11 странака, која има 23 од 31 одборника у градској скупштини са подршком преко 41.000 бирача у Семберији, данашњи велики народни скуп незадовољних грађана сматра почетком краја Петровића.
 
Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић рекао је на скупу да је градоначеник недорастао свом послу и вођењу града са преко 100.000 становника, који трпе због његовог нерада.

"Спремни смо на сарадњу, али ако Петровић настави овако да ради, неће још дуго бити градоначелник", поручио је Ђурђевић.

Предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић рекао је да градоначелник са својих 14 савјетника умјесто ментора изван Семберије треба да чује поруку народа - да треба да оде.

Према његовим ријечима, странке коалиције су окупљене, сложне и уз подршку грађана који су својим доласком на скуп дали легитимитет њиховој борби, обезбиједиће промјене у Бијељини.
 
"Смијенићемо га", поручио је на скупу предсједник СДС Семберија Предраг Јовић.

Он је позвао народ на саборност и заложио се против међусрпских раздора, наводећи да их праве странке окупљене око СДС-а.

"Ми нећемо тим путем, ми хоћемо саборност и добробит за Бијељину и за Републику Српску", рекао је Јовић и истакао да се сталан развој Бијељине из протеклих 15 година зауставио са доласком Петровића на власт и да град посљедњој години пропада.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина Недељко Јовић рекао је на скупу да не вјерује у Петровићеву промјену и оцијенио да њега занима напредак у политици, а не бољу живот грађана Бијељине и Републике Српске.

Тиме се, како је рекао, онемогућавају или игноришу пројекти и инвестиције које у Бијељини обезбјеђују српски члан Предсједништва Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић, као и Влада Републике Српске.

"Странке не могу саме, грађани морају подићи главу и глас и рећи да овако више не може и да Бијељина може и мора боље", рекао је Јовић.

Предсједник градске организације Демоса Милан Дакић позвао је грађане да "ослободе Бијељину", оцјењујући да је град сада талац градоначелника.

Предсједник градске организације Народне партија Српске у Бијељини Дико Цвјетиновић изразио је сумњу да Петровић ради под туђим менторством, док је у име РСС члан породице погинулог борца Бранислав Шушљик поручио да Семберци заслужују развој, а не слабљење, и истакао значај очувања Републике Српске.

Александар Влачић је испред Уједињене Српске на скупу поручио да грађани Бијељине не смију више бити потиштени ни понижени и да је вријеме за промјене.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА