×

Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Бијељина најоштрије осуђује бахато и нерационално понашање градоначелника Мићића у вези са набавком новог службеног аутомобила.

Подсјећамо јавност да је у Службеном гласнику  10. августа објављена одлука о набавци лимузине за потребе градоначелниковог кабинета и то новог аудија  вриједног готово 125 000 КМ. Градска власт у томе не види ништа спорно како је изјавио предсједник градске скупштине и ПДП-а Славиша Марковић изјавивши да „Градоначелник има једног аудија старог и сад је у току замјена тог аута за ново“. Градоначелника Мићића и господина Марковића желимо да подсјетимо да је прошле године, 19.05.2016. купљен још један скупоцјени аутомобил. Ради се о возилу Toyota Land Cruiser, ексклузивном џипу који је плаћен скоро 120 000 КМ. У прилогу и грађанима на увид достављамо и ову одлуку.

Као одговорни људи и грађани питамо се да ли постоје границе бахатости и осионости носилаца градске власти. У вријеме када се под изговором кризе смањују и укидају помоћи угроженим категоријама, у вријеме када се укидају субвенције за стара лица и пензионере, у вријеме када се не плаћају доприноси за запослене у општинским предузећима, градоначелник купује нову лимузини јер му је претходни ауди „стар“ а нови џип можда није најбржи на аутопуту.

Прије само два мјесеца  испред општине су протествовале мајке дјеце са посебним потребама зато што им је преполовљена помоћ за његу болесне дјеце. Предале су и петицију коју је потписало хиљаде грађана. Из кабинета и градске скупштине речено им је да новца нема и да је висина помоћи коју је изгласао СНСД за кратко вријеме на власти, била нереално висока. Само један од ових аутомобила довољан је да родитељи дјеце са посебним потребама могу примати помоћ која им је нопходна.

Овим путем захтјевамо да градоначелник и градска власт пониште одлуку о набавци новог аутомобила и ова средства прерасподијеле онима којима је најпотребнија. Надамо се да ће показати макар мало достојанства и у овом тешком времену некако успјети да преброде још годину дана у Тојоти старој годину дана и „старом аудију“.

Информативна служба

ГрО СНСД Бијељина

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА