×

У Бијељини постоји евидентна мигрантска криза и константан прилив људи из Азије и других одредишта.

Локална власт у Бијељини у кооридинацији са страначким функционерима у Сарајеву покушава да умањи значај и величину овог процеса, као да грађани Семберије немају свакодневни контакт и разна искуства са овим људима који долазе у наш град.

Градски одбор СНСД Бијељина страхује да због све већих проблема и већег прилива људи, локална власт нема капацитета да тај проблем адекватно ријеши.

Тезе градоначелника Бијељине да су мигранти само у пролазу кроз Републику Српку се косе са процесом формирања колективних центара и проблемима и тучама које се дешавају у њима. Паника и забринутост коју је изразио градоначелник Бихаћа,  због одсуства подршке власти из Сарајева и пораста насиља те проблема који изазивају мигранти, треба и нашем градоначелнику  да буде упозорење.

Због оваквих искустава брину нас стварни разлози потребе да се број миграната умањи и да се евидентан проблем представи као краткотрајан мигрантски процес који се нас не тиче.

Поред активности МУП-а РС, локална власт мора ангажовати постојеће службе и додатно људство које ће прилив и трасе пута миграната ставити под контролу. Уколико локалне заједнице не реагују адекватно имаћемо покушаје да се разне полицијске структуре распореде на територији Републике Српске. Надамо се да неким странкама у Републици Српској то није крајњи циљ овог процеса.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА