×

Од СДС-а ништа друго и не очекујемо до бахатости. То је њихов модел понашања и дјеловања. То је њихово насљеђе, то су просто они. Ипак, када помислимо да је то немогуће, они превазиђу сами себе. Када помислимо да смо од њих све видјели, они тада отворе механу у згради која је споменик културе, избаце тенду и сунцобране до самог коловоза, а тротоар претворе у љетну башту.

Тај локал није нешто најстрашније што су нам они приредили, али јесте персонификација есдеесовског понашања, он је подсјећање на „дивљи запад“ у коме смо живјели прије 2006. године, он је опомена шта би нас чекало када би (не дај Боже) они случајно некада поново дошли на власт.

Иако се не надамо одговорима јер знамо да је СДС-ов стил неаргументован контранапад, осјећамо обавезу према грађанима, који морају свакодневно да прескачу барикаде на углу улица Меше Селимовића и Његошеве у Бијељини, да поставимо неколико логичних питања.

Зашто сте отворили угоститељски објекат у згради која је проглашена заштићеним спомеником културе? Да ли имате неопходне дозволе за то и када сте их добили? Да ли сте добили дозволу за постављање тенде и љетне баште на тротоару који се налази испред предметног локала? Да ли плаћате закуп власницима тога простора, с обзиром да сте уписани као посједник на само 14 m2, а простор који користите је несразмјерно веће површине? Да ли можда користите без накнаде (злоупотребљавате) 45 m2 који су у посједу Града Бијељина? Да ли је то можда злоупотреба имовине свих грађана овог града? Да ли у овоме има елемената кривичног дјела? Да ли у овом локалу служите пиће и да ли сте регистровани за обављање ове дјелатности? Издајете ли фискалне рачуне? Да ли до те мјере понижавате грађане Бијељине да покушавате да их купите са неколико бесплатних пића?! 

Мислили смо да ће код вас превладати разум, те да ћете ослушнути коментаре бијесних суграђана, па ћете сами уклонити горепоменуто ругло, али пошто сте се ви давно одродили од грађана Бијељине и не слушате њихове вапаје, принуђени смо да вас ове ствари питамо и питањима прекоримо.

Господо, изгубили сте компас! Сметљиште називате „Еко Деп“, држите разровљене улице у Бијељини по годину дана како би их пустили у саобраћај пар дана пред изборе (чак и у најужем градском језгру), комуналне услуге наплаћујете по систему „колико кад фали пара“, новцем из градског буџета финансирате изборну кампању, асфалтирање улица из редовне буџетске ставке за инфраструктурна улагања темпирате за мјесец или два пред изборе и представљате као донацију СДС-а и ПДП-а грађанима, регулациони план мијењате по жељама и наруџбама инвеститора.

Морамо вам рећи да сте раскринкани и да ћете убједљиво изгубити ове изборе! Изађите ових дана међу народ Бијељине и Семберије, чујте шта имају да кажу на рачун вашег рада. Послушајте шта вам поручују ваше комшије док се пробијају кроз прашњаве друмове у које сте претворили наше улице, док стављају катанце на своје радње због саобраћајног колапса, док ауто-механичарима остављају стотине конвертибилних марака за поправке својих аутомобила због тога што одлазак на посао за већину већ годину дана изгледа као вожња релија.

Шлаг на торти, или трн у оку, представља оно ругло од страначких просторија/кафе бара који сте отворили у Улици Меше Селимовића. Пустите забога људе да ходају тротоаром, када сте им већ све друго онемогућили!

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА