×Градски одбор СНСД Бијељина сматра скандалозним поступак актуелног градоначелника Љубише Петровића, који је одбио да прими министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Бориса Пашалића.

Министар Пашалић је рекао да је Петровић игнорисао његов позив да заједно посјете локацију будућег насипа на ријеци Дрини у Јањи и да најаве један од највећих инфраструктурних пројеката вриједан 1,6 милиона евра.

- Kабинет градоначелника је о томе обавијештен у петак, али није стигао никакав одговор, нити се градоначелник појавио у Јањи, рекао је Пашалић.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Владимир Лазић каже да Семберци неће дозволити да градоначелник Бијељине изолује Семберију, јер је то наставак политике која је била у интересу само
групи моћника из СДС-а.

- Нама је потребна сарадња на свим нивоима власти, а игнорисати кључно министартсво за овај крај, министарство пољопривреде , сматрамо политичким дилетантизмом који Петровић свакодневно показује. Изненађује то, што је управо Петровић и његова породица, већ деценијама корисник подстицајних средстава у пољопривреди и добро зна колико су та средства значајна пољопривредницима. Од свих пореских обвезника који пуне буџет, милиони се издвајају за подстицаје у пољопривреди. Петровић би то да сакрије. Kао и плату коју узима из буџета који, такође, пуне сви порески обвезници, без разлике на политичку припадност, рекао је Лазић.

Директор Аграрног фонда Града Бијељина, Златан Лазаревић, осуђује овакав поступак градоначелника Петровића.

„Обзиром на актуелна дешавања око унапређења рада Аграрног фонда уз помоћ Владе Републике Српске, конкретно ИРБ-а, Гарантног фонда и Министарства пољопривреде Републике Српске, које сам водио са градоначелником у протекле двије седмице, сматрам да није добро што данас није дошло до сусрета градоначелника и министра. Изражавам жаљење што градоначелник није препознао важност сусрета са министром Пашалићем јер сви знамо да је Семберија пољопривредни крај“, истакао је Лазаревић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА