×

BIJELJINA, 4. OKTOBRA - Juče je u prostorijama OO SNSD–a Bijeljina održana konferencija za štampu kandidatkinja za odbornike u Skupštini grada Bijeljine. Pored Radosave Perić, Milice Lovrić, Nataše Jovanović i Nataše Milošević-Jovičević, koje su bile odbornice i u protekle četiri godine, na listi za lokalne izbore 2012. nalaze se i Marica Ješurić, Tanja Špirić, Danijela Stevanović, Željana Berović, Ljubana Ošapović, Dragana Dubajić, Snježana Jokić i Danijela Lakić.

Obraćajući se u ime svih žena sa liste, Radosava Rada Perić je istakla da je SNSD stranka u čijim redovima su se uvijek nalazile žene i da se njihov glas veoma poštuje i uvažava u ovoj stranci.

„Iza svih ovih žena stoji, zaista, jedan moralan lik koji treba poštovati, treba cijeniti“, rekla je Perić, naglašavajući da su sve one podjednako snažne i da će građani svojim glasom doprinijeti da se nastavi uspješan rad žena iz redova SNSD–a za poslaničkim klupama.

„Žene SNSD–a su se uvijek borile da se čuje glas naroda, to će raditi sigurno i sada. Boriće se za narod, za običnog čovjeka i za potrebe ovog društva, odnosno naše lokalne zajednice“, rekla je Perić. Ona je dodala da je to moguće samo uz uspjeh čitave odborničke liste SNSD-a, koja će, kako je istakla, pomagati budućem gradonačelniku Miroslavu Milovanoviću da realizuje sve ono na šta Bijeljina čeka.

"Svjesni smo da je danas uloga žena i mladih u političkom životu marginalizovana. Na nama kao kandidatkinjama, a posebno na meni kao nekome ko je mlad, a ko je ujedno i žena, jeste zadatak da taj status poboljšamo", završila je Željana Berović, najmlađa kandidatkinja na odborničkoj listi SNSD-a i tom prilikom pozvala sve mlade ljude i žene da pruže podršku na predstojećim izborima 7. oktobra našem kandidatu za gradonačelnika Miroslavu Milovanoviću.

Ističući da je SNSD najjača politička partija u Bosni i Hercegovini, doktorka Milica Lovrić je navela da su u ovoj stranci žene apsolutno ravnopravne učesnice u političkim odlukama i da je SNSD prepoznao ulogu žene u društvu. Ona je navela da će se politika nove lokalne vlasti zasnivati na pomoći socijalno ugroženim licima, te da SNSD ima strategiju i znanje stručnjaka da se mnoge stvari u ovom gradu promjene.

Podsjećajući da je upravo SNSD doprinjeo tome da Bijeljina dobije status grada, Lovrić je istakla da je ova politička partija prepoznala i šta je potrebno ovom gradu kako bi bio bolje mjesto za život.

„Ono što, kao ljekar, moram ponoviti je da sam ponosna na izgradnju nove bolnice. Bijeljina postaje najjači zdravstveni centar u Bosni i Hercegovini, a i šire“, zaključila je Lovrić.

Ona je naglasila da u proteklom periodu uopšte nije ulagano u izgradnju parkova, igrališta i obdaništa, te da je neophodno obogaditi kulturni kalendar Bijeljine i otvoriti ovaj grad za velika kulturna dešavanja.

Da bi smo bili moderan evropski grad moramo imati parkove, trgove, igrališta, prostore za besplatnu rekreaciju“, rekla je Lovrić, dodajući da će SNSD, kao pobjednička partija na lokalnim izborima, pokrenuti inicijativu da Bijeljina uđe u evropsku mrežu gradova bez automobila u užem centru grada i da biciklističke staze budu zastupljenije u ovom gradu.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА