×

BIJELJINA, DONJE CRNJELOVO, 4. OKTOBRA - Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović ukazao je večeras na neophodnost sinergije opštinske administracije i Vlade Republike Srpske.

"Sa funkcije ministra sam prethodne godine pokušao napraviti vezu između opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu i Vlade Srpske kako bismo pomogli poljoprivrednim proizvođačima iz Donjeg Crnjelova, ali nismo naišli na iskren odnos i razumijevanje", rekao je Milovanović na predizbornom skupu u Mjesnoj zajednici Donje Crnjelovo.

On je dodao da je ove godine pomoć poljoprivrednicima stigla samoinicijativno, bez učešća opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu, a efekat je već za mjesec i po vidljiv - samo iz ove mjesne zajednice otkupljeno je povrće vrijedno više od 300.000 KM.

"Agrarni fond opštine Bijeljina je nedopustivo mali i kada se odbiju plate zaposlenih on iznosi oko 950.000 KM. Ono što je sigurno je da će, kako je strategijom razvoja poljoprivrede zacrtano, on biti šest odsto od budžeta opštine, odnosno oko četiri miliona KM", obećao je Milovanović.

On je pozvao mještane Donjeg Crnjelova da ukažu povjerenje njemu kao gradonačelniku i odborničkoj listi SNSD-a na predstojećim izborima i da svoj glas daju prijeko potrebnim promjenama.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Mićo Živić smatra da je neophodno poboljšati plasman poljoprivrednih proizvoda, te da je taj posao zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske u poslednjih godinu dana započet.

"Ove godine načinjen je značajan korak - otkupljeno je oko 800 tona poljoprivrednih proizvoda koji su bili tržišni viškovi", rekao je Živić i kao mještanin Donjeg Crnjelova istakao da u ovom selu ima i nekoliko sitnih infrastrukturnih problema koje treba rješavati.

Ipak, dodao je Živić, najvažnije za cijelu Semberiju je da se otvore otkupljivački centri i da se priča o poljoprivredi "uozbilji".

On je pozvao mještane Donjeg Crnjelova da glasaju za SNSD i promjene koje mogu doći samo sa novim gradonačelnikom i odborničkom listom ove stranke.

Poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Gavrilo Bobar i nosilac odborničke liste SNSD-a Siniša Maksimović pozvali su mještane Donjeg Crnjelova da glasaju za kandidate ove stranke za odbornike, kao i za kandidata za gradonačelnika Miroslava Milovanovića.

(Izvor: Srna, Bijeljina Danas)

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА