×

Кандидат за одборника Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Бијељина за Скупштину Града на предстојећим изборима Стеван Тривковић каже да пољопривреда мора постати стратешки циљ Града, што је у Платформи те странке већ зацртано.

Он је на конференцији за новинаре истакао да су у тој платформи предвидјели да буџетом Града Бијељина у наредној години за пољопривреду буде обезбијеђено шест одсто, а не два одсто, као до сада. 

Тривковић је истакао да је пољопривредна призводња у Семберији кључна и мора да буде мотор развоја комплетне привреде на овом подручју. 

"Предлагали смо бројна рјешења како би пољопривредна производња била снажније развијана, али нисмо никада наишли на подршку градске власти. Ипак, вјерујемо да ћемо наше идеје имати могућност да спроведемо након избора", закључио је Тривковић. 

Он је подсјетио да је пољопривредно земљиште у Семберији ресорно министарство једним дијелом подијелило, али да је други дио остављен градској власти да то учини. "Од 2008. године до данас ниједан хектар Град Бијељина није подијелио попривредним произвођачима", рекао је Тривковић. 

Он тврди да то земљиште користе људи лојални актуелној власти и градоначелнику. "Неозбиљна је свака њихова прича да ову земљу у Семберији користе тајкуни у Бањалуци, а свима је познато да је не може добити нико до пољопривредни произвођач у Семберији", рекао је он. 

Он је апеловао да се припреми јавни позив за додјелу овог земљишта, за шта је ресорно министарство, напомиње, упутило већ двије иницијативе. 

"Наш циљ је да тај ресурс дође у руке озбиљних пољопривредних произвођача, јер само на тај начин можемо развити пољопривреду јер се 50 одсто становништва бави пољопривредом и живи од ње", рекао је Стеван Тривковић. 

Кандидат СНСД-а за одборника Перо Стевановић рекао је да се кандидовао само зато што настоји да помогне сељаку и пољопривреднику, јер се и сам бави повртарством већ 40 година. 

"Одговорно тврдим да нисам задовољан односом градске власти према пољопривреницима, није у реду да ми у буџету града учествујемо са 50 одсто давања, а да се нама не врати готово ништа", рекао је он. 

Директор Аграраног фонда Бијељина Славиша Глигоревић рекао је да је тај фонд постао топ-тема овогодишње предизборне кампање. "Лично ми је драго, јер док ми нисмо преузели руковођење фондом он се скоро нигдје није ни помињао или се помињао у лошем контексту", навео је Глигоревић. 

Он је навео да је нису тачне тврдње да СНСД и доктор Златко Максимовић желе да укину Аграрни фонд, али је тачно да га желе реформисати и учинити га сврсисходним јер мора постати институција која ће опрадати постојање и унаприједити пољопривредну производњу. 

"Желимо и основати посебно одјељење за пољопривреду у градској администрацији", рекао је Глигоревић, додајући да Аграрни фонд није оправдао постојање у посљедњих осам година, те да је као такав више коштао него доприносио.

СРНА

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА