×

Нижа цијена гријања и мање загађење у Бијељини дио су програма СНСД-а који је данас новинарима представио кандидат за одборника СНСД Бијељина Драгиша Максимовић. 

 

Максимовић је рекао да мали број корисника и висока цијена градског гријања од 2,7 КМ по метру квадратном узрокују велико загађење, али и повећану потрошњу струје за шест одсто, што повећава опасност од хаварија, поготово у старијим објектима гдје електроенергетски водови нису предвиђени за гријање на струју. 

Као професионални енергетичар, Максимовић је рекао да цијена градског гријања може да буде нижа, квалитет бољи и да треба уградити мјерач потрошње за сваког корисника. 

"Треба озбиљно размотрити могућности измјештања градске топлане из центра града, као и снабдијевања Бијељине топлом водом из Дворова, а СНСД ће наставити да се бави питањем чисте енергије, екологије, употребе топлотних пумпи и осталих извора енергије који не загађују животну средину", најавио је Максимовић. 

Он је на конференцији за медије у Градском одбору СНСД-а указао и на проблем врло високе цијене воде за грађане Бијељине, нарочито у дијеловима града гдје је урађена канализација. 

Максимовић је показао своје рачуне за август гдје је за струју рачун 51 КМ, а за воду 72 КМ, па је уз питање колико новца треба да се произведе вода, а колико струја, закључио да је то нелогично и да добрим управљањем градом грађани могу и морају бити растерећени оваквих трошкова.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА