×

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бијељина на предстојећим изборима Оливера Пандуревић поручила је данас да нико у граду не препознаје успјехе ученика Гимназије "Филип Вишњић", као ни других младих талената.

"Посљедњих година драмска секција Гимназије ради интензивно и убире бројне резултате, али град то не занима, па ни након овогодишње побједе на Фестивалу `Удахни културу` након чега смо на међународном фестивалу `Јувента фест` у Сарајеву међу 53 пријављене представе ушли у осам првих", рекла је Пандуревићева на конференцији за новинаре. 

Пандуревићева, која је дугогодишњи професор српског језика у Гимназији "Филип Вишњић", каже да овај велики успјех бијељинских ученика нико у овом граду није пропратио. 

Она је огорчена због чињенице да Бијељина са 140.000 становника нема позориште, док бројни градови и општине са по 20.000 становника имају ову институцију културе. 

Пандуревићева сматра да се мора наћи мјесто на којем ће се млади окупљати и на тај начин склонити са улице и бити заштићени од пошасти савременог доба - алкохолизма, наркоманије и зависности од "Фејсбука". 

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бијељина Слободан Марковић поручио је да је ова странка незадовољна ситуацијом у области културе и образовања у граду. 

"Прије 15-ак дана почела је школска година, а према званичним подацима градског Одјељења за друштвене дјелатности, основним и средњим школама дугују се средства за материјалне трошкове која су предвиђена буџетом", рекао је Марковић. 

Он је поручио да ће СНСД учинити све да школе у Бијељини изгедају како би то и требало у 21. вијеку. 

Марковић је рекао и да СНСД има идеју да у Бијељини у наредне четири године направи студентски центар, што ће учинити у сарадњи са ресорним министарством. 

Он каже да је СНСД најнезадовољнији ситуацијом у култури јер је Бијељина добила статус града, а то не прати ниједна институција културе. 

"Запосленима у Музеју или Центру за културу већ се дугују мјесечна примања управо због тога што Градска управа није имала прави однос према њима и што је у институције културе запошљавала своје страначке кадрове, неквалифковане да се баве тим пословима", рекао је Марковић и поручио да је СНСД спреман да од 2. октобра то промијени.

СРНА

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА