×

Кандидат СНСД-а Бијељина Момир Попић најавио је данас да ће одборници ове странке инсистирати на пронаталитетним мјерама у локалној заједници и доношењу одлуке о проширеним правима за дјецу.


Попић је на конференцији за новинаре у Градском одбору СНСД-а Бијељина указао на обавезу локалне заједнице да обезбиједи што бољи социјални статус породица са дјецом.

Према његовим ријечима, програм СНСД-а предвиђа квалитетне и хитне мјере у области социјалне и дјечије заштите, уз приоритетне правце дјеловања странке на реформи градске управе, стављању буџета града у функцији грађана, оснажења привреде и стварања Бијељине која ће бити град младости и културе.

Попић је оцијенио да је дјеловање садашње градске управе у Бијељини у области социјалне и дјечије заштите непланско и несистемско, а као позитиван примјер дјеловања локалне управе навео је сусједни Зворник гдје се из градског буџета финансирају трећи и четврти покушај вантјелесне оплодње, док Фонд здравственог осигурања Републике Српске плаћа прва два покушаја.

Он је најавио да ће се СНСД залагати да свако новорођенче у Бијељини добије 1.000 КМ и беби опрему, те да се породицама у којима родитељи нису запослени годину дана након рођења дјетета исплаћује по 200 КМ мјесечно и да имају приоритет при самозапошљавању или запошљавању.

О проблемима најмлађих суграђана говорила је и кандидат СНСД-а Бијељина Наташа Милошевић Јовичевић, која годинама указује да градска власт у Бијељини не води рачуна о једнаким правима дјеце.

Према њеним ријечима, локална власт финансира један вртић са недовољним капацитетом за пријем дјеце и са цијеном од 185 КМ, док је цијена у приватним вртићима до 260 КМ и капацитети су им полупразни.

Јовичевићева је рекла да овај проблем мора и може бити ријешен изједначавањем статуса и цијене боравка дјеце у јавном и у приватним вртићима кроз градске субвенције.

Она је позвала суграђане који желе љепшу и уређенију Бијељину да изађу на изборе и подрже СНСД и кандидата за градоначелника Златка Максимовића, а посебно да подрже жене на одборничкој листи како би их било што више у будућем сазиву градске скупштине.

СРНА

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА