×

Предсједник Градског одбора Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Бијељина Недељко Ћорић изјавио је да ова странка није задовољна позицијом града и становника Бијељине, јер "као град постоји само на папиру".

Ћорић је рекао да Бијељина нема елемената који је чине градом, да Градска управа веома мало пажње посвећује људима који у њему живе, те подсјетио на пројекте који су били обећани, а никада нису реализовани. 

"Ријеч је о уређењу канала Дашница и шеталишта поред канала, изградњи нове аутобуске станице, спортске дворане која већ неколико пута мијења локацију на којој треба да се налази...", изјавио је Ћорић на конференцији за новинаре. 

Према његовим ријечима, СНСД ће послије 2. октобра, када буде дио власти, покренути иницијативу за изградњу шеталишта поред канала Дашница. 

"Бијељина је град који је прије 30 година имао шеталиште и то заслужује. Основна потреба је да људи са својом дјецом, људи који су у познијим годинама и други имају прилику да шетају овим градом", истакао је Ћорић, 

Он је додао да ће СНСД покренути и изградњу бициклистичких стаза, те напоменуо да је већ покренуо иницијативу за изградњу позоришта. 

"Градска управа, са тренутно "одлазећим" градоначелником, не дозвољава да се региструје позориште и да урадимо оно што смо замислили", рекао је Ћорић и подсјетио да је Бијељина прије неколико деценија имала позориште. 

Он је навео да су ово само неке од важнијих ствари на којима се мора радити и које се морају изградити у Бијељини.

"Уже језгро града неопходно је што прије уредити, јер Бијељина заслужује много пажње и улагања, много више пажње Градске управе. Неопходно је дио средстава из градског буџета намјенски издвојити да би Бијељина личила на модеран и савремен град", истакао је Ћорић. 

Он је најавио да ће СНСД реалоцирати средства у градском буџету, извршити неке промјене, те буџет више неће бити у служби појединаца него у служби свих грађана. 

Ћорић је указао да постоји још много ствари на којима треба радити, посебно јер сви људи имају иста права и не би смјели бити у приоритету они "који су страначки подобни". 

Он је бирачима у Бијељини поручио да предстојеће изборе схвате као "утакмицу у којој мора бити и побједника и поражених", а да се послије тога заједно крене у рад и стварање.

СРНА

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА