×

На синоћ (27.02.2017) одржаној Изборној конференцији Актива жена Градске организације СНСД Бијељина формиран је Градски одбор и изабрано ново руководство Актива. Једногласну подршку више од стотине делегаткиња добила је Тања Бошњаковић која ће у наредном периоду обављати одговорну функцију предсједнице Актива жена СНСД Бијељина и у складу са статутом и чланице Предсједништва и Извршног Комитета градског одбора.

Тања Бошњаковић рођена је 1979. године у Зворнику гдје је и завршила Гимназију a звање дипломираног економисте стекла је на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Сертификовани је форензички рачуновођа и Консултатнт за МСП. Члан је Савеза рачуновођа и ревизора Републике Српске. Има више од 13 година радног искуства у реалном сектору, радећи  као замјеник директора и позицији менаџера за спољну трговину и финансије. На претходним Локалним изборима 2016 остварила је запажен резултат као кандидат СНСД за одборника у Скупштини Града Бијељина.
 
Захваливши се чланицама новоизабраног  Градског одбора на подрци и изуетној части Бошњаковић је истакла своју снажну приврженост политичким циљевима СНСД-а и опрједјељеност за даље јачање актива жена и улоге жене у политици.
 
"Моја чврста намјера јесте да Актив жена СНСД-а Бијељина буде носилац политичких активности наше организације, да представљамо тим који ће привући нове чланице и да заједно радимо у најбољем интересу жена али и свих грађана Бијељине"
 
Градски одбор изабрао је и три подпредсједнице ГрО:  Наташу Пејић, Славицу Лукић и Оливеру Мрковић, као и секретара ГрО Данијелу Стевановић које ће предсједници Бошњаковић помагати у даљем раду и вођењу Актива жена
 
Недељко Ћорић, предсједник Гро СНСД Бијељина честитао је Активу жена на успјешно проведеним изборима и истакавши значај жена у политици  осврнуо се на положај који жене имају у организацији СНСД.
 
"Савез независних социјалдемократа и статутарно и реално придаје највећи значај женама у политици. О томе најбоље свједоче извршне и изборне функције које обављају жене СНСД-а. Прва премијерка у Републици Српској и региону јесте наша Жељка Цвијановић које је показала да у тешким, међународним и унутрашњим околностима Владу РС води изузетно одговорно и квалитетно. У клубу посланика СНСД у Народној скупштини РС можемо се похвалити са чак 10 дама које су међу најактивнијим и најодговорнијим народним посланицима као и двије посланице у Парламентарној скупштини БиХ. Једина дама у Скупштини града Бијељине јесте из нашег градског одбора."
 
"Ви сте се за то избориле својим радом, залагањем и квалитетом и сигуран сам да ће ново руководство дати немјерљив допринос у даљем раду наше градске организације"- истакао је Ћорић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА