×

Чланови бијељинског Градског одбора Актива жена СНСД-а данас су на Одјељењу педијатрије Болнице "Свети врачеви" малишанима уручили скромне пакетиће, у оквиру Недјеље дјетета.

 

"Прва седмица октобра свима нама треба да је приоритет јер је она посвећена нашој дјеци, која су наша будућност и у коју морамо улагати", рекла је приликом подјеле пакетића предсједник Актива жена СНСД-а Бијељина Тања Бошњаковић.

Она је упозорила да се укидање накнада дјеци са посебним потребама не смије дозволити или, како је рекла, да се дјеци која су изузетно талентована онемогући одлазак на нека такмичења само зато што немају одређена финансијска средства. "Увијек морамо да радимо на помоћи дјеци, не само у првој седмици октобра", рекла је Бошњаковићева новинарима.

Она је напоменула да је Влада Републике Српске донијела одлуку да се накнаде од 2018. године за незапослене породиље сваког мјесеца исплаћују у износу од 405 КМ. "Очекујемо да ће ово помоћи подизању наталитета, јер смо свјесни да је у опадању, те је неопходно свакодневно да размишљамо и радимо како бисмо то спријечили", рекла је Тања Бошњаковић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је данашња посјета Болници "Свети Врачеви" организована са циљем да се скрене пажња на дјецу и њихове потребе.

"Ово је хумани гест којим ми симболичним поклонима шаљемо поруку да дјеци морамо посвећивати посебну пажњу свој дјеци - и здравој, али и оној која се налазе у неким посебним стањима и статусима", рекао је Ћорић.

Помоћник директора Болнице за медицинска питања Микајло Лазић истакао је, уз захвалност женама СНСД-а, да су дјеца најрањивија категорија, али и најугроженија, те да свако скретање пажње на дјецу, нарочито болесну, доприноси да се права дјеце унапређују.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА