×

Кандидат СНСД за Парламенетарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Тања Бошњаковић рекла је да је ова странка, као модерна политичка организација, женама у Српској пружила могућност да покажу своја знања и вјештине.

"На тај начин женама је дата могућност да буду на министарским, директорским и позицијама народних посланика, али и да жена има шансу буде на челу Владе Српске", рекла је Бошњаковићева на конференцији за новинаре у Бијељини.

Она је навела да премијер Српске Жељка Цвијановић има огромно повјерење предсједника Републике Милорада Додика, што, како каже, потврђује њен други мандат на челу Владе Српске.

"Милорад Додик је лично кандидовао Жељку Цвијановић на овим изборима за предсједника Републике Српске, а то само потврђује да је она добро радила свој посао, онако како то жене одговорно знају да раде", рекла је Бошњаковићева.

Она је подсјетила да је Цвијановићева, као примијер, повећала плате за више од 270.000 радника за износ од 30 до 50 КМ, увела накнаду за незапослене породиље од 450 КМ у трајању од 12 до 18 мјесеци, што је јединствена мјера у цијелом региону.

Бошњаковићева је додала да је Цвијановићева најавила сукцесивно повећање пензија већ почетком сљедеће године, да је Јавни фонд за дјечију заштиту Српске почео исплату помоћи за треће и четврто дијете, да се у Српској финансирају три бесплатна покушаја вантјелесне оплодње, захваљујући чему је Српска постала богатија за 1.040 беба.

Она је подсјетила да је Влада Српске ове године финансирала набавку уџбеника за 20.000 ученика, а Фонд солдарнсти је до сада одобрио лијечење за 39 дјеце у иностранству, за шта је издвојено 1.436.000 КМ.

"Од 2016. до 2018. године по разним основима у Бијељину је инвестирано 500 милиона КМ – за Болницу, Савски насип, обилазницу, Дрински насип, за разне инвестиције за школе у Семберији, те недавно и 200.000 КМ за Бању Дворове", навела је Бошњаковићева.

Она је нагласила да је ово само дио онога што су Жељка Цијановић и Милорад Додик учинили за Семберију.

"Највећа и најзначајнија особина Жељке Цијановић је што је одана свом народу и својој Републици, што је лојална и што јој је мишљење једнако и у Бањалуци, и у Београду и у Бриселу... Заступа свој народ гдје год да се налази, а данас из Бијељине ми заступамо њу и одавде покрећемо женску свијест Републике Српске и дајемо јој снажну подршку за предсједника Српске", поручила је Бошњаковићева.

 

 

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА