×

ГО СНСД Бијељина одржао је данас конференцију за медије поводом проширене сједнице ГО СНСД Бијељина гдје је Бојан Савић изабран за секретара, а Нико Сјерић за потпредсједника одбора.

Кандидат за градоначелника Бијељине на локалним изборима наредне године сигурно ће бити из СНСД-а, најавио је данас предсједник Градског одбора СНСД-а Мирослав Миловановић и додао да је могућа коалиција са свим политичким субјектима који буду подржали тог кандидата.

„Донесено је неколико одлука, а све у циљу припреме за предстојећу 2024. годину када имамо Локалне изборе. Дефинитивно је донесена одлука да се ад акта стави Kоалиција “Договор за Бијељину“, јер сматрамо да је постојање Kоалиције изгубило смисао након одржаног референдума за опозив Градоначелника. Чланови су подржали ову одлуку. Имамо Локалне изборе и СНСД ће се окренути својим органима и члановима МО и сагледати ситуацију. Kандидат за Градоначелника ће бити из реда СНСД и нећемо вршити калкулације – сви остали ће се равнати по томе, ко буде желио да подржи нашег кандидата, добродошао је у нашу Kоалицију“, рекао је Миловановић.

Новоизабрани секретар СНСД Бијељина Бојан Савић истакао је да је у данашњем тренутку питање свих питања подршка институцијама Републике Српске.
У том смислу, мој рад као секретара ГО и будуће дјеловање ГО Бијељина биће усмјерено у два правца – лице и наличје исте ствари, односно подршка институцијама у смислу да народ Семберије још јаче разумије о чему се заправо ради, коме се суди у Сарајеву. Други циљ је активнији рад на терену, сарадња са мјесним одборима и веће присуство на теренима“, истакао је Савић и додао да је синоћни састанак био конструктиван.

Позвао је грађане да 16. новембра дођу у спортску салу ОШ „Вук Kараџић“ на Народни митинг „Бранимо Српску“.

На данашњој конференцији обратио се и предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић истичући да ће Скупштина у институционалном смислу наставити да ради све послове које има у својој надлежности.

„Kоалиција „Договор за бијељину“ више не постоји, стављена је ад акта и Kлуб одборника СНСД не може више носити бреме политика из претходног периода, чији нисмо били дио, било којих појединаца који имају неке радње иза себе, тако да ћемо у Скупштини као Kлуб одборника наставити самосталан рад. Свој рад ћемо јасно износити, неће бити трулих компромиса. Од одборника очекујем да се понашају у складу с тим како их је народ изабрао и да ревносно извршавају своје обавезе, да редовно долазе на Скупштине Града и да се изјашњавају у складу са савјешћу и општим интересом“, објаснио је Ђурђевић.

„Процес који се води против предсједника Републике Српске и директора Службеног гласника није процес против појединца по имену и презимену, него процес против предсједника Републике Српске који је потписао Указ о проглашењу закона, а који је усвојила НСРС која је израз воље народа Републике Српске. Директор СГ је објавио тај Указ и зато се они „гоне“. Никакво лично питање није на дневном реду, него питање Републике Српске. Позивам све суграђане да 16.11. у 19.00 часова на скупу „Бранимо Српску“ пошаљемо јасну поруку, да не дамо имовину Републике Српске и све оно што желе да нам отму. Граница постоји, до границе се дошло, не дамо све оно за шта су наши родитељи гинули, на нама је да то одбранимо на један демократски начин и у миру“, закључио је Ђурђевић.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА