×

Најава штрајка теренских радника АД „Kомуналац“ у Бијељини позив је на стручну и одговорну анализу пословања и израду плана хитне санације овог предузећа.

Ово је само врх леденог бријега дезорганизације и хаоса који је уведен, у посљедње три године, у низ јавних установа и предузећа под контролом Градске управе.

Унапређења услова рада теренских радника мора бити резултат одговорног пословања и остварења прихода завршетком пројеката раздвајања отпада и рециклажног центра, измјеном начина обрачуна трошкова одвоза смећа на основу позитивних искустава других градских центара, измјену структуре и правила запошљавања и друге мјере.

Солидаришемо се са радницима „Kомуналца“ и апелујемо на Градску управу да на рачун овог предузећа тренутно, из буџета пребаци 300 000 KМ које је Скупштина града Бијељине одобрила још прије неколико мјесеци за намјене које истичу и незадовољни запослени.

Нема оправдања за повећање цијене одвоза смећа за грађане у овом тренутку, прије него што се изврши стручна и одговорна анализа пословања АД „Kомуналац“.

Сматрамо да терет одговорности треба поднијети и садашње руководство предузећа које је, пред камерама БН ТВ, прије двије године, као свој лични избор, именовао садашњи градоначелник Бијељине.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА