×

Савез независних социјалдемократа саопштио је данас да народ у Републици Српској добро памти економски програм Партије демократског прогреса током којег су први и једини пут у историји Српске смањене пензије, а двије плате запослених у јавном сектору претворене у јавни дуг.

 

У саопштењу из СНСД-а истичу да грађани нису заборавили овакав програм ПДП-а који је провео Младен Иванић и који ће у историји Републике Српске остати упамћен као једини предсједник Владе у Српској који је смањио пензије, а двије плате запослених у јавном сектору претворио у јавни дуг.

"Смањити пензије и остати дужан двије плате неумољиве су чињенице које ПДП жели да потисне причама и обећањима ових дана о већим платама и пензијам по трибинама у Српској нудећи им опет неки економски програм", наводе из СНСД-а.

У саопштењу се наглашава да се "народ сјећа и памти ефекте приватизације која је проведена у оквиру Економског програма ПДП-а, а у оквиру којег су продали 550 предузећа за 20 милиона марака".

"Нажалост, највише ових предузећа која су приватизована по Економском програму ПДП-а је отишло у стечај, а Влада је за те раднике потрошила 170 милиона марака да би им увезала радни стаж због неплаћених доприноса", наводе из СНСД-а.

Послије Економског програма ПДП-а и Иванићеве владе, истичу из СНСД-а, остало је и 700 милиона марака ненаплаћених потраживања на име пореза и доприноса од фиктивних фирми којим су омогућили рад што је тад представљало 70 одсто буџета Републике Српске.

РТРС

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА